Ciorbă de miel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-un bol, combină sucul de lămâie, uleiul, muștarul, usturoiul pisat, cimbrul, mierea, sarea și piperul. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt omogene.
Pune pulpa de porc într-un recipient adânc și toarnă marinada deasupra. Asigură-te că pulpa este bine acoperită cu marinada pe toate părțile.
Acoperă recipientul cu folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin 6 ore, dar ideal ar fi să o lași peste noapte pentru un gust mai intens.
Înainte de a pune carnea la cuptor, preîncălzește-l la 150 de grade Celsius.
Învelește pulpa de porc împreună cu marinada într-o hârtie de copt dintr-un vas terorezistent, asigurându-te că este bine sigilată pentru a păstra umiditatea și a permite cărnii să se frăgezească. Lasă să se coacă timp de 4-5 ore. Verific-o din când în când turnând puțină marinadă peste carne pentru a o menține suculentă.
După 4-5 ore, scoate pulpa din cuptor și las-o să se odihnească pentru 10-15 minute înainte de a o servi. Carnea ar trebui să fie foarte fragedă și să se desprindă ușor.
Taie ceapa în felii subțiri. Dacă varza murată este prea sărată, o poți clăti ușor cu apă rece pentru a reduce sarea. Dacă este prea acră, o poți spăla mai bine. Taie varza fideluță.
Într-o tigaie adâncă, pune uleiul de măsline la încălzit pe foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o timp de 3-4 minute, până devine transparentă și ușor aurie. Dacă optezi pentru morcov, dă-l pe răzătoare și adaugă-l după cele 3-4 minute de gătire ale cepei.
Adaugă varza murată în tigaie și amestecă bine cu ceapa. Adaugă piper și cele 2 linguri de pastă de tomate și amestecă.
Acoperă tigaia cu un capac și lasă varza să se călească la foc mic-mediu timp de 20-30 de minute, amestecând ocazional, până când varza se înmoaie. Dacă varza devine prea uscată, poți adăuga 1-2 linguri de apă.
După ce varza este gata, servește-o caldă, alături de friptura de porc.
Varza este un aliment versatil, care poate fi consumat într-o multitudine de forme: crudă oferă o cantitate mare de vitamina C, murată este o sursă de probiotice, iar inclusă în preparate, conține antioxidanți cu biodisponibilitate crescută. Totuși, varza murată are un conținut mare de sodiu, astfel încât, în cazul urmașilor, îți recomandăm să o introduci mai aproape de vârsta de un an și să oferi în ziua respectivă alimente cu un conținut scăzut de sodiu pentru a atinge echilibrul.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei