Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Budincă de amaranth și quinoa

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Clătește bine amaranthul și quinoa sub jet de apă rece.

Pasul 2:

Pune-le la fiert cu 750 ml apă și un praf de sare. Acoperă parțial oala cu un capac și fierbe la foc mic timp de 20-25 de minute, amestecând din când în când, până când lichidul este absorbit și cerealele sunt fragede. După fierbere, ia oala de pe foc, acoperă complet și lasă să stea 5 minute, apoi afânează ușor cu o furculiță.

Pasul 3:

Dacă vrei să folosești un slow cooker, adaugă 850 ml apă și sarea, apoi lasă la low pentru 6-8 ore, dacă le gătești peste noapte.

Pasul 4:

Taie fin smochinele și curmalele și amestecă-le cu quinoa și amaranthul fiert.

Pasul 5:

Adaugă vanilia la final, după ce compoziția s-a răcit ușor.

Tips & Tricks

Spre deosebire de zahăr sau miere, care conțin în mare parte zaharuri, fără a avea fibre, curmalele și smochinele uscate conțin zaharuri naturale, însă vin la pachet și cu un conținut mare de fibre. Datorită acestora, absorbția zahărului este încetinită, iar senzația de sațietate durează mai mult timp. Totuși, zaharurile există, iar textura poate fi una dificilă pentru urmași începători (dacă nu sunt transformate în pastă), astfel încât în recomandăm să le introduci mai aproape de vârsta de un an.

Te-ar putea interesa si ...

Rulouri de pui

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments