Ciorbă de miel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală bine căpșunile și taie-le în jumătăți sau felii, în funcție de preferință și de vârsta micului gurmand (citește observațiile). Dacă sunt foarte mari, le poți tăia în patru.
Într-un bol mic, adaugă tahini și siropul de curmale. Amestecă bine până se combină.
Adaugă 1-2 linguri de apă, treptat, până obții o consistență fluidă, dar totuși destul de groasă, care să nu se scurgă prea rapid de pe căpșuni.
Așază căpșunile pe un platou sau în boluri mici și toarnă sosul de tahini și curmale peste ele.
Căpșunile pot fi oferite micilor gurmanzi încă din prima zi de diversificare. Contrar mitului existent, acestea nu fac parte din categoria alergenilor comuni. Da, asemănător oricărui alt aliment, ele pot da naștere unei reacții alergice. De altfel, kiwi este un alt fruct care poate conduce la apariția simptomelor specifice alergiilor. Aceste situații sunt însă destul de rare. Menționăm totodată faptul că ideea conform căreia căpșunile trebuie evitate până la o anumită vârstă rămâne de asemenea un mit. Atunci când oferi acest fruct micului gurmand, asigură-te că alegi o căpșună cât mai mare și cât mai moale pentru a minimiza riscul de înec. Pe măsură ce urmașul avansează în dievrsificarea sa, căpșunile pot fi oferite bucăți mai mici, sferturi sau felii.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei