Ciorbă de miel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pregătește o cratiță medie pe foc mediu. Toarnă în cratiță 160 ml supă legume și 135 ml lapte, apoi adu-le la fierbere.
Adaugă în ploaie 100 g mălai, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
Încorporează 25 g unt și 25 g parmezan, apoi amestecă bine.
Presară 1/2 linguriță de cimbru, 1/2 linguriță de rozmarin, 1/2 linguriță de oregano și 1/2 linguriță de usturoi pudră. Potrivește de sare și piper după gust.
Gătește la foc mic, amestecând constant, până când mămăliga se îngroașă și devine cremoasă, aproximativ 10–15 minute.
Între timp, preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, cu ventilație.
Taie dovlecelul în cuburi mici sau fâșii subțiri. Toarnă peste dovlecel sucul de lămâie și o lingură de ulei de măsline, apoi amestecă bine.
Pune mămăliga într-un vas termorezistent sau într-o tigaie care poate fi pusă la cuptor și niveleaz-o. Adaugă deasupra 25 g brânză feta mărunțită, dovleceii, 25 g măsline feliate, și opțional, fulgii de chilli.
Coace în cuptor pentru 15-20 de minute, până când dovleceii se rumenesc ușor, iar mămăliga capătă o crustă aurie pe margini. Servește cu mentă proaspătă.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei