Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță creierul sub un fir de apă care curge continuu.
Feliază creierul și bate ouăle, adăugând sare și piper peste ouă. Încorporează creierul cu ouăle bătute.
Încălzește o tigaie. Unge tigaia cu ulei de măsline extravirgin și toarnă amestecul.
Pe măsură ce începe să se închege oul, împinge cu o spatulă spre mijlocul tigăii pentru a lăsa din oul negătit să ajungă pe fundul tigăii.
Când s-a închegat, întoarce omleta pe partea cealaltă și las-o să se coacă.
Servește omleta cu sos de roșii sau salată.
Creierul de vițel (cervelle de veau) este considerat o delicatesă în multe restaurante celebre la nivel mondial. Este însă și benefic pentru sănătatea noastră? Da, în special când vorbim despre acizii grași omega-3 (cu precădere DHA), vitamina B12, seleniu sau colină, care sprijină sănătatea sistemului nervos, îmbunătățind procesele neurologice, memoria, buna dispoziție și concentrarea. Este bogat și în colesterol, de aceea, trebuie consumat în cantități moderate. Caută să consumi creierul din surse sigure, de la vaci tinere, pentru a minimiza riscul de contaminare cu boala vacii nebune sau altele, relativ rare în zilele noastre.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei