Jeleuri cu mango și cocos
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie vinetele în jumătăți pe lungime și crestează-le pulpa în romburi de 2.5 cm. Freacă suprafața cu sare, insistând în crestături. Așază-le cu fața în jos într-o strecurătoare și lasă-le 30 de minute. Stoarce-le ușor și tamponează-le cu un prosop de bucătărie. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecă toate condimentele într-un bol. Pune deoparte 5 lingurițe pentru carne. În restul, adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie, amestecând până obții o pastă.
Așază vinetele pe o tavă și unge-le cu pasta de condimente. Coace-le timp de 45 de minute, până devin moi.
Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu- mare. Călește ceapa și usturoiul 1 minut. Mărește focul, adaugă carnea tocată și gătește, sfărâmând-o cu lingura, până nu mai are zone roz. Presară condimentele puse deoparte și sarea, gătește încă 1 minut. Adaugă pasta de roșii, amestecă și gătește 1 minut. Toarnă apa și mai lasă 1 minut, până compoziția rămâne suculentă, dar nu apoasă.
Împarte carnea peste jumătățile de vinete. Adaugă deasupra iaurt.
Vânăta poate fi un aliment dificil de tolerat de către anumite persoane. Aceasta este bogată în histamină, fapt care poate da naștere unor reacții asemănătoare reacțiilor alergice. De asemenea, vânăta conține și alte substanțe (spre exemplu, solanina), care pot provoca mâncărimi ale limbii și gurii în timpul consumului.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei