Supă de salată, măcriș și ștevie
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Usucă bine pulpele de pui cu un prosop de hârtie și asezonează-le cu sare, piper și usturoi pudră. Rade coaja de la lămâie și stoarce lămâia de zeamă. Pune deoparte.
Pune pulpele într-o tigaie rece, cu pielea în jos. Setează focul la mediu-mic și lasă-le să se gătească fără să le atingi 15-18 minute, până când pielea devine crocantă și aurie. Întoarce-le pe partea cealaltă, adaugă untul în tigaie și mai gătește-le 8- 10 minute. Scoate pulpele pe o farfurie. Toacă ceapa, pisează usturoiul și toacă spanacul.
Mărește focul la mediu și adaugă ceapa în aceeași tigaie. Călește-o 3-5 minute, până devine translucidă. Toarnă 40ml supă și răzuiește bine fundul tigăii pentru a desprinde bucățile rumenite. Lasă să fiarbă 2-3 minute, până când sosul se îngroașă ușor. Adaugă usturoiul și gătește 1-2 minute, amestecând continuu.
Adaugă orzo și amestecă bine. Toarnă supă de pui și adu totul la fierbere. Când începe să clocotească, redu focul la mediu și fierbe 8-10 minute, până când pastele sunt gătite. Asezonează cu sare și piper.
Adaugă spanacul, smântâna, coaja de lămâie și sucul de lămâie. Amestecă până când spanacul se înmoaie, 2-3 minute.
Ia tigaia de pe foc și așază pulpele de pui deasupra orzo-ului. Presară feta sfărâmată și pătrunjel tocat. Servește cu felii de lămâie alături.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei