Supă de salată, măcriș și ștevie
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă morcovul și țelina pe răzătoarea mare, taie cartofii cuburi, toacă ceapa.
Călește legumele într-o oală cu puțin ulei de măsline pentru 3-4 minute. Adaugă 2 litri de apă și cartofii.
Pregătește amestecul pentru perișoare din ingredientele indicate separat. Lasă deoparte 10 minute.
Formează cu mâinile puțin umede perișoarele. Dă focul mai încet, apoi adaugă ușor perișoarele. Spumează supa. Lasă totul la fiert încă 30 minute.
Pregătește aluatul pentru tăieței. În funcție de dimensiunea oului, adaptează cantitatea de făină (aluatul va avea consistența unei plastiline). Presară făină și întinde aluatul în strat subțire. Presară din nou făină deasupra lui și rulează-l strâns, apoi taie rondele subțiri pentru a obține tăiețeii. Întinde pastele obținute și lasă-le deoparte până când carnea a fiert. Adaugă-le în oală și fierbe 2 minute.
Toarnă 1-2 polonice din ciorbă peste smântână, apoi adaugă totul în oală, împreună cu o lingură de tarhon. Lasă la fiert încă 5 minute.
Adaugă sucul de la o lămâie. Lasă la fiert, la foc mic, încă 2 minute (nu trebuie să dea în clocot pentru a nu se tăia).
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei