Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Risotto de arpacaș cu sparanghel și ciuperci

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o cratiță, încălzește supa și păstreaz-o la foc mic, astfel încât să rămână fierbinte. Toacă ceapa fin, pisează usturoiul și feliază ciupercile. Curăță sparanghelul și taie-l bucăți, păstrând vârfurile.

Pasul 2:

Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline. Adaugă ceapa și călește-o 3 minute, până devine moale. Adaugă usturoiul și ciupercile, călește-le 5 minute, până își reduc volumul și se evaporă lichidul.

Pasul 3:

Adaugă arpacașul și amestecă-l 1 minut, apoi toarnă 2 căni de supă fierbinte. Fierbe la foc mic, acoperit, timp de 15 minute, amestecând ocazional.

Pasul 4:

Fierbe bucățile de sparanghel separat, în apă clocotită, 2 minute, apoi scurge-le și pune-le în apă rece.

Pasul 5:

Adaugă încă 1 cană de supă fierbinte peste arpacaș, amestecând frecvent. Când lichidul este aproape absorbit, mai adaugă restul de supă, treptat, până când arpacașul este fiert și are o textură cremoasă, aproximativ 10-15 minute.

Pasul 6:

În ultimele 5 minute, adaugă sparanghelul.

Pasul 7:

Oprește focul și încorporează parmezanul ras. Lasă să stea 2-3 minute, apoi servește imediat.

Tips & Tricks

Pentru urmași începători, taie sparanghelul pe lung și omite capetele tari.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments