Chec aperitiv cu broccoli
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pregătește fructele de mare. Dacă scoicile sunt cu cochilie, este important să le freci bine cu un burete de sârmă (sau cu un cuțit) pentru a elimina orice urmă de verdeață. Îndepărtează pielița calamarului, curăță și decortichează creveții.
Taie cuburi roșia și ardeii.
Încălzește supa și adaugă în ea un vârf de cuțit de șofran.
Într-o tigaie pune ulei de măsline și călește ardeii și roșiile cu sare, piper și 1 linguriță boia, la foc moderat spre mare.
Când acestea s-au înmuiat, adaugă calamarul și câteva scoici, apoi orezul și călește împreună cu celelalte ingrediente.
Adăugă treptat câte 1-2 polonice de supă. Când aceasta se evaporă adăugă din nou 2 polonice. Când orezul începe să devină cremos, păstrează 2 polonice pentru final și adaugă restul de supă peste orez.
Pune capacul și nu mai amesteca, ci mișcă tigaia stânga-dreapta.
Când orezul este aproape gata („al dente”), adaugă restul scoicilor, creveții și fasolea verde și lasă-le să fiarbă câteva minute, până când creveți sunt gătiți și devin roz.
Adaugă mazărea și restul de supă și lasă să scadă, mișcând tigaia constant. Când a scăzut, închide focul și adaugă opțional puțin pătrunjel proaspăt.
Pentru gustul și textura autentică de paella, folosește o tigaie specifică pentru paella, din oțel. Aceasta permite evaporarea uniformă a lichidului, iar prin acele mișcări stânga-dreapta se creează rezultatul delicios.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei