Aluatul minune- Rulou cu spanac și tofu
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune lintea la înmuiat pentru 1-2 ore, dacă este posibil. Pune și varza murată în apă, pentru a scăpa de excesul de sare.
Curăță și toacă mărunt legumele.
În puțin ulei de măsline și apă, sotează ceapa, apoi adaugă morcovul și ciupercile.
Potrivește de sare și adaugă pentru culoare 1 linguriță boia de ardei. Macină nuca și toacă mărarul.
Când legumele s-au înmuiat, lasă-le puțin la răcit, apoi adaugă lintea, orezul, nuca și mărarul.
Pregătește foile de varză, taie bucățile de cotor încât foaia să rămână subțire și taie-le dacă e nevoie, în funcție de cât de mari dorești să iasă sarmalele.
Pe fundul oalei, pune varză murată tocată, apoi frunzele de dafin și câteva boabe de piper.
Modelează sarmale, adaugă umplutură pe mijlocul foii, pliază frunzele din stânga și din dreapta, apoi rulează și așază-le în oală. Deasupra mai pune un strat de varză tocată, crenguța de cimbru și câteva boabe de piper.
Adaugă o cană de suc de roșii și completează cu apă până le acoperă. Pune-le la fiert la foc potrivit pentru aproximativ 2 ore jumate- 3 ore.
Completează cu apă pe parcurs dacă este necesar.
Urmașii pot consuma ocazional varză murată, aceasta fiind o sursă bună de probiotice. Având în vedere conținutul bogat de sodiu, asigură-te că aceasta face parte dintr-o dietă diversificată. Dacă ai o oală de lut, poți găti sarmalele la cuptor, la 180 de grade Celsius, acoperite, pentru aproximativ 3 ore.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei