Ciorbă de miel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Bate carnea cu un ciocan de bucătărie până obții bucăți subțiri. Condimentează cu sare, piper și boia de ardei. Rade fin un cățel de usturoi și întinde-l uniform pe cotlete. Așază-le într-un vas, acoperă-le și lasă-le la marinat în frigider pentru cel puțin o oră.
Curăță cartofii și dă-i prin răzătoarea mare. Stoarce-i foarte bine. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-un bol mare, amestecă oul, cartofii rași, usturoiul ras, cașcavalul, smântâna, sare, piper și boia de ardei. Adaugă treptat 30 g de făină, până obții o compoziție groasă, dar ușor de întins.
Într-un bol separat, pune făina rămasă. Ia fiecare bucată de carne, trece-o prin făină, apoi acoper-o pe ambele părți cu compoziția de cartofi. Stratul de cartofi trebuie să fie suficient cât să acopere carnea complet, dar fără să fie prea gros.
Așază cotletele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și stropită cu spray cu ulei. După ce le așezi, stropește și șnițelele cu puțin spray cu ulei pentru a-și forma o crustă crocantă.
Introdu tava în cuptor și coace șnițelele timp de 30-35 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului pentru a se rumeni uniform pe ambele părți.
Amestecă iaurtul cu usturoiul pisat, sare și piper. Servește-l peste șnițelele și presară cașcaval ras și pătrunjel proaspăt. Alături, adaugă murăturile preferate.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei