Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie sau dă pe răzătoarea mare ridichile și mărul. Taie ceapa fin.
Pregătește dressingul: amestecă iaurtul cu sucul de lămâie și mărarul tocat fin. Asezonează cu sare, după gust.
Într-un bol, adaugă ridichile, mărul și ceapa roșie. Toarnă dressingul de iaurt peste ele și amestecă ușor până când toate ingredientele sunt bine acoperite.
Serveşte alături de vită cu sos de usturoi. Rețeta pentru vită o găsești aici: Vită cu sos de usturoi.
În majoritatea preparatelor culinare, ceapa, fie că este crudă, sotată sau murată, este un ingredient esențial. Care este însă diferența între tipurile de ceapă – roșie, albă, galbenă, verde? În mare parte profilul nutrițional este aproximativ același, având cantități asemănătoare de fibre, vitamina C, fosfor, potasiu sau calciu. Diferența o fac compușii care dau nuanța roșu-violet, numiți antociani, făcând parte din familia antioxidanților, cu rol în sănătatea inimii și în prevenția bolilor cronice. Așadar, folosește ceapa roșie cu încredere nu doar pentru culoarea sa, care dă o notă aparte în preparate, ci și pentru ajutorul pe care ea îl acordă organismului nostru.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei