Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Vită cu sos de usturoi și salată

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie sau dă pe răzătoarea mare ridichile și mărul. Taie ceapa fin.

Pasul 2:

Pregătește dressingul: amestecă iaurtul cu sucul de lămâie și mărarul tocat fin. Asezonează cu sare, după gust.

Pasul 3:

Într-un bol, adaugă ridichile, mărul și ceapa roșie. Toarnă dressingul de iaurt peste ele și amestecă ușor până când toate ingredientele sunt bine acoperite.

Pasul 4:

Serveşte alături de vită cu sos de usturoi. Rețeta pentru vită o găsești aici: Vită cu sos de usturoi.

Tips & Tricks

În majoritatea preparatelor culinare, ceapa, fie că este crudă, sotată sau murată, este un ingredient esențial. Care este însă diferența între tipurile de ceapă – roșie, albă, galbenă, verde? În mare parte profilul nutrițional este aproximativ același, având cantități asemănătoare de fibre, vitamina C, fosfor, potasiu sau calciu. Diferența o fac compușii care dau nuanța roșu-violet, numiți antociani, făcând parte din familia antioxidanților, cu rol în sănătatea inimii și în prevenția bolilor cronice. Așadar, folosește ceapa roșie cu încredere nu doar pentru culoarea sa, care dă o notă aparte în preparate, ci și pentru ajutorul pe care ea îl acordă organismului nostru.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments