Ruladă cu bacon și ciuperci
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie pieptul de pui cubulețe. Într-o tigaie mare, gătește bucățile de pui în ulei de măsline și apă până devin aurii, apoi scoate-le pe o farfurie (aproximativ 10-12 minute).
Toacă ceapa fin. În aceeași tigaie, adaugă ceapa tocată și gătește-o până devine translucidă. Adaugă sare și piper.
Adaugă orezul peste ceapă și amestecă 1 minut, până devine ușor sticlos. Toarnă puțin din supă, treptat, câte un polonic, amestecând continuu. Când lichidul este absorbit, mai adaugă puțin. Repetă timp de 15-18 minute.
Rade coaja portocalelor și stoarce-le. Când orezul este aproape gata, toarnă sucul de portocale și coaja rasă. Amestecă bine.
Adaugă puiul gătit, amestecă și lasă 2 minute să se întrepătrundă aromele.
Presară pătrunjel proaspăt sau uscat.
Dacă vrei să folosești coajă de portocală în rețete, alegerea unor portocale bio este esențială. Coaja fructelor reține cea mai mare cantitate din substanțele cu care au fost tratate în timpul cultivării – de la pesticide la agenți de conservare aplicați pentru a prelungi durata de viață pe raft. În cazul portocalelor convenționale, aceste reziduuri pot rămâne chiar și după spălare, iar consumul cojii poate introduce în organism compuși nedoriți. Portocalele bio, însă, sunt cultivate fără pesticide sintetice și fără tratamente chimice post-recoltare, astfel încât poți folosi coaja cu încredere pentru a adăuga aromă și nutrienți preparatelor tale.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei