Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Crochete de pește și cartofi dulci

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2:

Curăță cartoful galben și taie-l în rondele sau cuburi. Clătește bucata de cod și șterge-o ușor cu un șervețel de hârtie.

Pasul 3:

Umple o oală cu aproximativ 2-3 cm de apă și pune sita de abur deasupra, asigurându-te că apa nu atinge sita.

Pasul 4:

Așază bucățile de cartof în sită, acoperă cu un capac și gătește la foc mediu timp de 8-10 minute, până devin parțial moi.

Pasul 5:

Așază bucata de cod peste cartofi sau lângă ei, în funcție de spațiu. Acoperă din nou oala și gătește încă 5-7 minute, până când codul devine opac și se desface ușor în straturi.

Pasul 6:

Înțeapă cartofii cu o furculiță pentru a verifica dacă sunt fragezi, iar codul trebuie să fie ferm și să se desfacă ușor. Dacă este nevoie, mai lasă 1-2 minute.

Pasul 7:

Într-un bol, zdrobește cu o furculiță fileurile de pește și cartoful gătit la abur.

Pasul 8:

Adaugă panko, făina de migdale, pătrunjelul tocat și coaja de lămâie, apoi amestecă bine. Bate un albuș.

Pasul 9:

Încorporează albușul bătut și condimentează cu sare și piper. Amestecă până obții o compoziție omogenă.

Pasul 10:

Într-un bol mic, combină panko cu uleiul de măsline, amestecând până devine sfărâmicios și ușor umed.

Pasul 11:

Formează biluțe mici din compoziția de pește, trece-le prin amestecul de panadă și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 12:

Coace crochetele timp de 15-20 de minute, până devin aurii și ușor crocante pe partea de sus. Când sunt gata, scoate-le și mărește temperatura la 200 de grade Celsius.

Pasul 13:

Într-un vas încăpător, amestecă uleiul de măsline, siropul de arțar, scorțișoara și sarea de mare. Taie cartofii dulci pe jumătate. Adaugă jumătățile de cartofi și unge-le bine cu amestecul obținut.

Pasul 14:

Așază cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea tăiată în jos. Toarnă restul sosului peste cartofi cu o lingură.

Pasul 15:

Coace cartofii dulci timp de 35-40 de minute. După 30 de minute, verifică nivelul de coacere pentru a preveni arderea. Pentru a testa dacă sunt complet gătiți, înfige ușor o furculiță sau un cuțit subțire în partea cea mai groasă a unui cartof, iar dacă intră fără a opune rezistență, cartofii sunt gata. Când sunt gătiți uniform, întoarce cartofii cu partea tăiată în sus, și pune tava sub grill pentru 5 minute, până se caramelizează ușor.

Pasul 16:

Amestecă ingredientele pentru sos.

Pasul 17:

Servește crochetele alături de cartofii caramelizați, iaurtul cu usturoi și feliile de lămâie.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments