Tofu ramen
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt. Pune afinele și apa într-o tigaie, la foc mediu. Adu amestecul la punctul de fierbere la foc mediu, apoi dă focul la mic și lasă să fiarbă timp de 8-10 minute, până când se îngroașă ca un gem. Amestecă la fiecare câteva minute și zdrobește ușor afinele pentru a obține o textură uniformă.
Într-un bol, adaugă fulgii de orz, siropul de arțar, uleiul de cocos topit, untul de arahide și făina de orz. Amestecă bine până când compoziția devine omogenă. Dacă este prea uscată și nu se leagă, adaugă treptat mai mult unt de arahide; dacă este prea umedă și lipicioasă, adaugă treptat făină de orz. Compoziția trebuie să fie suficient de fermă încât să se adune când o strângi în mână, dar să nu fie lipicioasă. Pune deoparte aproximativ 1/4 din amestecul pentru topping.
Toarnă restul compoziției în forma de chec și presează bine cu degetele pentru a crea o bază compactă. Toarnă deasupra amestecul de afine și nivelează uniform.
Presară compoziția pusă deoparte peste stratul de afine, fărâmițând-o ușor. Aplatizează apoi ușor cu degetele pentru a fixa toppingul.
Lasă tava la frigider timp de cel puțin 2 ore, apoi porționează în batoane și servește.
Poți înlocui orzul cu hrișcă, atât la fulgi, cât și la făină. Fulgii de orz îi poți înlocui cu quinoa expandată.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei