Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Covrigii bunicii

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Scoate untul pe o farfurie pentru a ajunge la temperatura camerei.

Pasul 2:

Într-un bol, amestecă: 100 ml lapte călduț, 100 ml apă călduță, 25 ml ulei, 25 g zahăr, 10 g drojdie, 1 albuș (păstrează gălbenușul separat).

Pasul 3:

Adaugă 350 g făină și 1 linguriță de sare. Amestecă și vei obține un aluat puțin lipicios. Lasă-l să crească acoperit timp de 20 de minute.

Pasul 4:

Întinde aluatul în strat subțire (0,5 cm), forma unui pătrat. Unge o jumătate din acest pătrat cu o jumătate din cantitatea de unt. Pune cealaltă parte peste prima.

Pasul 5:

Unge jumătate din noua formă și trage din nou partea rămasă peste.

Pasul 6:

Întinde aluatul. Taie fâșii cu grosimea de 2 cm din el.

Pasul 7:

Ia pe rând fiecare fâșie, răsucește-o ușor (în forma unei spirale) și unește capetele.

Pasul 8:

Așază fiecare covrig pe o tavă cu hârtie de copt. Lasă la dospit încă 10-15 minute.

Pasul 9:

Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius.

Pasul 10:

Unge covrigii cu gălbenușul rămas și presară cașcaval ras deasupra lor.

Pasul 11:

Tava intră la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când covrigii sunt mari și rumeni.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments