Ruladă cu bacon și ciuperci
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Scoate untul pe o farfurie pentru a ajunge la temperatura camerei.
Într-un bol, amestecă: 100 ml lapte călduț, 100 ml apă călduță, 25 ml ulei, 25 g zahăr, 10 g drojdie, 1 albuș (păstrează gălbenușul separat).
Adaugă 350 g făină și 1 linguriță de sare. Amestecă și vei obține un aluat puțin lipicios. Lasă-l să crească acoperit timp de 20 de minute.
Întinde aluatul în strat subțire (0,5 cm), forma unui pătrat. Unge o jumătate din acest pătrat cu o jumătate din cantitatea de unt. Pune cealaltă parte peste prima.
Unge jumătate din noua formă și trage din nou partea rămasă peste.
Întinde aluatul. Taie fâșii cu grosimea de 2 cm din el.
Ia pe rând fiecare fâșie, răsucește-o ușor (în forma unei spirale) și unește capetele.
Așază fiecare covrig pe o tavă cu hârtie de copt. Lasă la dospit încă 10-15 minute.
Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius.
Unge covrigii cu gălbenușul rămas și presară cașcaval ras deasupra lor.
Tava intră la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când covrigii sunt mari și rumeni.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei