Ruladă cu bacon și ciuperci
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță morcovul, păstârnacul și ardeiul gras, apoi taie-le cubulețe. Toacă ceapa mărunt și rade felia de țelină pe răzătoarea mică.
Sotează ceapa timp de 3-4 minute în puțină apă și puțin ulei. Adaugă rădăcinoasele și lasă-le să se înăbușească până când încep să-și schimbe culoarea.
Pune ardeiul gras și toarnă aproximativ 1,5 L de apă. Condimentează cu sare și piper.
Pregătește perișoarele amestecând toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. Dacă este prea moale, adaugă în plus o lingură de griș. Formează biluțe mici.
Când ciorba începe să fiarbă, adaugă perișoarele, păstăile și mazărea. Lasă totul să fiarbă 15-20 de minute, până când carnea și legumele sunt bine fierte.
Gustă și potrivește de sare, adaugă borșul și mai lasă să dea câteva clocote.
Oprește focul. Dacă dorești să congelezi ciorba, scoate deoparte înainte să pui smântâna și congelează astfel.
Nu adăuga smântână decât în ciorba care se consumă atunci. Într-un bol separat, amestecă smântâna cu 1-2 polonice de ciorbă fierbinte pentru a o tempera. Toarnă amestecul de smântână treptat în oală, amestecând constant. Adaugă pătrunjel și leuștean proaspăt din belșug.
Poți acri cu zeamă de la o lămâie sau cu sau cu 200 ml suc de roșii.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei