Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă cu perișoare à la grec

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță morcovul, păstârnacul și ardeiul gras, apoi taie-le cubulețe. Toacă ceapa mărunt și rade felia de țelină pe răzătoarea mică.

Pasul 2:

Sotează ceapa timp de 3-4 minute în puțină apă și puțin ulei. Adaugă rădăcinoasele și lasă-le să se înăbușească până când încep să-și schimbe culoarea.

Pasul 3:

Pune ardeiul gras și toarnă aproximativ 1,5 L de apă. Condimentează cu sare și piper.

Pasul 4:

Pregătește perișoarele amestecând toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. Dacă este prea moale, adaugă în plus o lingură de griș. Formează biluțe mici.

Pasul 5:

Când ciorba începe să fiarbă, adaugă perișoarele, păstăile și mazărea. Lasă totul să fiarbă 15-20 de minute, până când carnea și legumele sunt bine fierte.

Pasul 6:

Gustă și potrivește de sare, adaugă borșul și mai lasă să dea câteva clocote.

Pasul 7:

Oprește focul. Dacă dorești să congelezi ciorba, scoate deoparte înainte să pui smântâna și congelează astfel.

Pasul 8:

Nu adăuga smântână decât în ciorba care se consumă atunci. Într-un bol separat, amestecă smântâna cu 1-2 polonice de ciorbă fierbinte pentru a o tempera. Toarnă amestecul de smântână treptat în oală, amestecând constant. Adaugă pătrunjel și leuștean proaspăt din belșug.

Tips & Tricks

Poți acri cu zeamă de la o lămâie sau cu sau cu 200 ml suc de roșii.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments