Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Curcan printre arome

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Condimentează pulpa de curcan cu sumac și salvie. Las-o la frigider pentru 2-8 ore (sau peste noapte, dacă este posibil). Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.

Pasul 2:

Taie morcovul, țelina și ceapa galbenă în bucăți mari. Pune-le într-o tavă de copt și adaugă pătrunjelul proaspăt și frunzele de salvie.

Pasul 3:

Așază pulpa de curcan peste legume, cu pielea în sus, și coace timp de 50 de minute, până când carnea este complet gătită.

Pasul 4:

Transferă pulpa de curcan pe un platou de servire și acoper-o ușor pentru a o menține caldă.

Pasul 5:

Îndepărtează legumele din tavă și pune tava pe aragaz, pe foc mediu-mare. Adaugă vinul alb și amestecă pentru a dezlipi bucățile rumenite de pe fundul tăvii, lăsându-l să se reducă și să se concentreze.

Pasul 6:

Când lichidul s-a redus la jumătate, strecoară-l și toarnă-l peste pulpa de curcan.

Pasul 7:

Servește cu pătrunjel și salvie proaspete.

Tips & Tricks

Vinul alb poate fi înlocuit cu următoarele opțiuni, în funcție de ce ai la îndemână sau preferințele tale:
Stock de pui sau legume: Acesta va adăuga umiditate și savoare similară, fără a adăuga alcool. Poți folosi aproximativ 60-80ml. Suc de lămâie amestecat cu apă: Aceasta va oferi un gust ușor acrișor, asemănător cu vinul alb. Poți folosi aproximativ 1-2 linguri de suc de lămâie și completat cu apă până ajungi la cantitatea dorită, de 60-80ml. Oțet de mere: Dacă vrei o aromă mai acidulată, oțetul de mere poate înlocui vinul. Folosește 1-2 linguri, diluându-l cu puțină apă pentru a nu fi prea intens.
Suc de struguri alb sau sucul unui alt fruct: Dacă preferi o opțiune mai dulce, folosește aproximativ 60-80ml de suc.

Te-ar putea interesa si ...

Masa ciobanului

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments