Masa ciobanului
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Condimentează pulpa de curcan cu sumac și salvie. Las-o la frigider pentru 2-8 ore (sau peste noapte, dacă este posibil). Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.
Taie morcovul, țelina și ceapa galbenă în bucăți mari. Pune-le într-o tavă de copt și adaugă pătrunjelul proaspăt și frunzele de salvie.
Așază pulpa de curcan peste legume, cu pielea în sus, și coace timp de 50 de minute, până când carnea este complet gătită.
Transferă pulpa de curcan pe un platou de servire și acoper-o ușor pentru a o menține caldă.
Îndepărtează legumele din tavă și pune tava pe aragaz, pe foc mediu-mare. Adaugă vinul alb și amestecă pentru a dezlipi bucățile rumenite de pe fundul tăvii, lăsându-l să se reducă și să se concentreze.
Când lichidul s-a redus la jumătate, strecoară-l și toarnă-l peste pulpa de curcan.
Servește cu pătrunjel și salvie proaspete.
Vinul alb poate fi înlocuit cu următoarele opțiuni, în funcție de ce ai la îndemână sau preferințele tale:
Stock de pui sau legume: Acesta va adăuga umiditate și savoare similară, fără a adăuga alcool. Poți folosi aproximativ 60-80ml. Suc de lămâie amestecat cu apă: Aceasta va oferi un gust ușor acrișor, asemănător cu vinul alb. Poți folosi aproximativ 1-2 linguri de suc de lămâie și completat cu apă până ajungi la cantitatea dorită, de 60-80ml. Oțet de mere: Dacă vrei o aromă mai acidulată, oțetul de mere poate înlocui vinul. Folosește 1-2 linguri, diluându-l cu puțină apă pentru a nu fi prea intens.
Suc de struguri alb sau sucul unui alt fruct: Dacă preferi o opțiune mai dulce, folosește aproximativ 60-80ml de suc.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei