Masa ciobanului
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Întinde alunele de pădure pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 6 minute, până când încep să devină aurii. Poziționează tava la mijlocul cuptorului și urmărește-le, deoarece că se pot găti mai repede.
Scoate alunele din cuptor și, folosind un prosop de hârtie, freacă-le între ele pentru a îndepărta cojile.
Pune alunele decojite într-un robot de bucătărie/chopper și procesează-le timp de 5 minute sau până când se transformă într-o pastă fină și cremoasă.
Adaugă restul ingredientelor, cu excepția laptelui și uleiului, și continuă să procesezi până când obții o textură mătăsoasă.
Dacă vrei o consistență mai cremoasă, adaugă treptat lapte sau ulei în timpul procesării, până obții textura dorită.
Întinde Nutella de casă pe rondele.
Încă din antichitate, alunul de pădure este folosit atât de greci, cât și de romani pentru gustul deosebit, dar și pentru proprietățile lui în vederea tratării anumitor afecțiuni. Consumate crude sau prăjite, alunele de pădure conțin grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale, cu rol important în menținerea sănătății. Un pumn de alune, oferă mai mult de jumătate din necesarul zilnic de vitamina E, dar și vitamina A, magneziu, calciu și mangan. Alunul era în trecut și un simbol al căsătoriei și al fertilității, iar compoziția acestuia este într-adevăr, conform cercetărilor moderne, benefică pentru creșterea fertilității, dar și pentru a satisface nevoile nutriționale ale femeilor însărcinate.
Laptele poate fi înlocuit cu cel vegetal.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei