Baghetă de primăvară
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Taie cartofii dulci pe lungime în jumătate și așază-i cu fața în jos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace timp de 45 de minute, până devin fragezi.
Toacă fin castravetele, ceapa și mango și decojește edamamele. Toacă jalapeño.
Într-un bol mare, combină edamame, mango, castravetele, semințele de cânepă, ceapa murată, coriandrul, jalapeño, sucul de lime, chimionul și sarea. Amestecă bine.
După ce cartofii dulci sunt gata, întoarce-i cu fața în sus și zdrobește ușor interiorul cu o furculiță.
Adaugă amestecul de edamame peste cartofi. Completează cu felii de avocado și germeni de broccoli.
Poate îți amintești experimentele din școală în care lăsai semințele la încolțit. Te-ai gândit însă că ele sunt de fapt benefice pentru farfuriile noastre? Prin procesul de germinare se obține o cantitate de 20 de ori mai mare de substanțe nutritive față de plata matură, dar și diverse enzime, uleiuri volatile și antioxidanți. Există totuși o diferență între germeni și lăstari. Germenii sunt semințe de plante care încolțesc cu ajutorul apei și se consumă în întregime. Aceștia pot fi: grâu, lucernă, năut, mazăre, varză, broccoli, fasole, linte, ridichi. Lăstarii sunt semințe germinate în apă sau pământ, care cresc până la 10 cm și de la care se consumă doar planta verde. Ei se obțin din semințele plantelor de floarea soarelui, ceapă, praz, iarba de orz sau de grâu. Singura atenționare este legată de posibila contaminare cu E. coli, în caz de depozitare în condiții neigienice. Evită acest lucru și păstrează la frigider pentru cel mult 3-4 zile.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei