Masa ciobanului
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o aproximativ 2-3 minute.
Pune roșiile în tigaie și continuă să le călești încă 3 minute, până când se înmoaie. Adaugă usturoiul tocat mărunt și amestecă constant aproximativ 1 minut, până devine aromat. Ai grijă să nu-l arzi.
Amestecă pasta de roșii și gătește încă 2 minute. Toarnă jumătate din cantitatea de apă în tigaie, amestecând pentru a încorpora toate aromele (dacă roșiile nu au lăsat zeamă, adaugă 100 ml de apă sau cât este nevoie pentru a obține un sos puțin mai gros). Lasă să fiarbă ușor timp de 1-2 minute.
Adaugă sardinele în tigaie și sfărâmă-le ușor cu o lingură. Toarnă restul de apă, treptat, pentru a te asigura că nu este prea multă apă și amestecă totul.
Fă mici adâncituri în amestec și sparge ouăle în ele. Acoperă tigaia cu un capac și dă focul la mic. Lasă ouăle să se gătească lent, până ajung la consistența dorită, aproximativ 4 minute pentru gălbenușuri moi.
După ce ouăle sunt gata, asezonează preparatul cu sare, după gust. Presară pătrunjel tocat proaspăt și, dacă vrei un plus de iuțeală, adaugă câteva felii de ardei iute.
Servește preparatul cald.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei