Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Paste din cartof dulce

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie cartoful dulce pe jumătate și înțeapă-l de câteva ori cu o furculiță. Așază-l pe o tavă de copt.

Pasul 2:

Coace-l timp de 45-60 de minute, sau până când devine fraged și se pătrunde ușor cu o furculiță.

Pasul 3:

Lasă-l să se răcească puțin, apoi scoate pulpa și paseaz-o până devine un piure.

Pasul 4:

Într-un bol, amestecă piureul de cartof dulce cu făina până obții un aluat.

Pasul 5:

Presară puțină făină pe o foarfecă și taie aluatul în bucăți mici, fie direct într-o oală mare, cu apă clocotită sărată, fie într-un bol presărat cu făină.

Pasul 6:

Fierbe pastele câteva minute, până când se ridică la suprafață, fără a le îngrămădi, apoi scurge-le.

Pasul 7:

Călește usturoiul în ulei de măsline câteva minute. Adaugă ciupercile tocate și gătește-le 5-10 minute, până se rumenesc.

Pasul 8:

Adaugă smântâna și parmezanul ras, amestecând până se omogenizează.

Pasul 9:

După ce pastele sunt scurse, adaugă-le în sos și amestecă bine să se acopere.

Pasul 10:

Servește imediat, cu extra parmezan.

Tips & Tricks

Păstrează pastele în această formă pentru urmașii cu vârste mai mari de 9 luni. Pentru urmași începători, folosește spaghette, penne, tăieței sau paccheri.

Te-ar putea interesa si ...

Taco vegan

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments