Budincă cu caise uscate
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spală cartofii, unge-i cu ulei de măsline, sare și piper. Înțeapă-i cu furculița din loc în loc.
Coace-i timp de 45-60 minute. Verifică folosind o furculiță dacă sunt moi.
Scoate-i și lasă-i puțin la răcit, apoi taie-i în jumătate, dar nu până la capăt. Toarnă peste ei curry de năut, 1 lingură de iaurt de cocos, stropește cu suc de lămâie și decorează cu coriandru. Pentru curry de năut folosește rețeta noastră de aici: Curry de năut cu spanac.
De ce e atât de des întâlnit în rețete sucul proaspăt stors de lămâie? Ei bine, lămâile pot transforma preparatele datorită acidității lor, care acționează precum sarea și stimulează secreția de salivă, astfel încât gustul mâncării va fi mai bine perceput de către creier. De aceea, folosește lămâia pentru marinarea cărnurilor, acrirea ciorbelor sau înlocuirea oțetului din salate. Acidul citric este de folos nu doar pentru că ajută digestia, ci și pentru că încetinește procesul de oxidare după tăiere al legumelor sau fructelor.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei