Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Curry pe pat de cartof dulce

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2:

Spală cartofii, unge-i cu ulei de măsline, sare și piper. Înțeapă-i cu furculița din loc în loc.

Pasul 3:

Coace-i timp de 45-60 minute. Verifică folosind o furculiță dacă sunt moi.

Pasul 4:

Scoate-i și lasă-i puțin la răcit, apoi taie-i în jumătate, dar nu până la capăt. Toarnă peste ei curry de năut, 1 lingură de iaurt de cocos, stropește cu suc de lămâie și decorează cu coriandru. Pentru curry de năut folosește rețeta noastră de aici: Curry de năut cu spanac.

Tips & Tricks

De ce e atât de des întâlnit în rețete sucul proaspăt stors de lămâie? Ei bine, lămâile pot transforma preparatele datorită acidității lor, care acționează precum sarea și stimulează secreția de salivă, astfel încât gustul mâncării va fi mai bine perceput de către creier. De aceea, folosește lămâia pentru marinarea cărnurilor, acrirea ciorbelor sau înlocuirea oțetului din salate. Acidul citric este de folos nu doar pentru că ajută digestia, ci și pentru că încetinește procesul de oxidare după tăiere al legumelor sau fructelor.

Te-ar putea interesa si ...

Toast zdrobit

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments