Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius.
Spală vinetele și ardeii capia, apoi așază legumele pe o tavă cu hârtie de copt. Înțeapă coaja vinetelor cu o furculiță. Tava intră la cuptor până când legumele sunt bine coapte, iar coaja lor are pete mari, negre. Când aproape sunt gata, adaugă în cuptor nucile și usturoiul. Lasă încă 7-8 minute, apoi scoate tava.
Acoperă legumele cu un prosop odată scoase și lasă-le deoparte 10 minute.
Scoate coaja ardeilor și vinetelor, apoi toacă mărunt pulpa. Toacă și usturoiul.
Mărunțește nucile în blender, apoi amestecă-le cu vinetele și ardeii.
Adaugă treptat câte o lingură de ulei de măsline, amestecă. Condimentează cu sare și piper după gust.
Decorează cu boabe de rodie, oțet balsamic sau semințe de pin, ori servește în bărcuțe din ou.
Vinetele pot provoca o reacție asemănătoare unui reacții alergice. Pișcăturile în zona limbii sau înroșirea pielii din jurul gurii pot fi efectul compușilor prezenți în vinete. Asigură-te că acestea sunt gătite corect (le poți lăsa mai mult în cuptor) și alege vinete proaspete (cu coajă tare).