Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius.
Fierbe ouăle 10 minute, din momentul în care a început să clocotească apa.
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, coace nucile și mazărea 7-8 minute.
Taie fiecare ou pe lungime și scoate gălbenușul.
Lasă deoparte câteva bucăți de nucă pentru decor. Pasează gălbenușurile cu mazărea, nuca și sarea, până obții o pastă.
Umple fiecare jumătate de albuș cu pasta obținută.
Ornează cu bucățele de nucă tocată.
Pentru a transforma acest preparat într-unul mai ușor de consumat de către urmași, întinde umplutura din ou pe baghețele de pâine prăjită, mărunțește albușul și adaugă-l pe această felie. Evită să oferi pentru prima dată alimente cu risc crescut de înec (cum sunt și bucățile mari de nucă), într-un mediu gălăgios, cu mulți factori care pot distrage atenția urmașului.