Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pentru fiecare strat colorat, amestecă separat o treime din ingrediente astfel: 270 g făină, 1/2 linguriță drojdie, 1/4 linguriță zahăr de cocos, 1/4 linguriță sare, un ou, 2 linguri ulei de măsline, 75 ml apă călduță și piureul ales.
Amestecă ingredientele uscate (făină, drojdie, zahăr de cocos, sare).
Blenduiește spanacul, dovleacul și sfecla până devin piure.
Adaugă oul/ouăle bătute bine, uleiul de măsline, apa călduță și piureul. Va avea o textură puțin lipicioasă și elastică.
Dacă ai optat pentru cele 3 straturi: presară făină pe blatul de lucru și întinde pe rând aluatul cu sfeclă roșie, apoi cel cu spanac, apoi cel cu dovleac plăcintar. Rulează și așază în tava cu hârtie de copt. Acoperă și lasă deoparte.
Dacă ai optat pentru 1 singură culoare: formează pâinea aducând ușor aluatul din partea de sus înspre baza pâinii. Așază în tava cu hârtie de copt. Lasă deoparte. Poți folosi piure de spanac, piure de dovleac plăcintar sau piure de sfeclă roșie.
Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius.
Când acesta s-a încălzit, unge pâinea cu puțin ulei de măsline și taie cu un cuțit câteva crestături.
Tava intră în cuptor pentru 45-60 minute.
Oul poate fi înlocuit cu 3 linguri de ulei de măsline.