Baghetă de primăvară
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
Fierbe cartofii în apă cu sare până devin moi, aproximativ 20 de minute. Topește untul.
Unge o tavă cu pereți detașabili de 23 cm diametru cu unt topit. Așază cartofii fierți în tavă, presându-i bine la bază și pe margini cu ajutorul unui pahar. Coace timp de 15 minute. Dă cașcavalul pe răzătoare.
Taie dovlecelul felii subțiri folosind lama laterală a unei răzătoare. Feliază ceapa și zdrobește usturoiul. Sotează feliile de dovlecel, ceapa și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, până când dovlecelul se înmoaie și capătă culoare. Toacă menta.
Bate împreună ouăle, smântâna, cașcavalul ras, menta, sare și piper.
Pune amestecul de dovlecel peste crusta de cartofi, apoi toarnă amestecul de ouă deasupra. Sfărâmă brânza feta peste. Coace tarta timp de aproximativ 20 de minute.
Îndepărtează cu grijă tava cu pereți detașabili după ce ai lăsat-o la răcit timp de 20 de minute.
Învelește această tartă în folie, cu atenție, apoi congeleaz-o până la 1-2 luni. Pentru a o consuma ulterior, las-o la dezghețat în frigider, apoi încălzește-o în cuptor la 160 de grade Celsius.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei