Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tartă cu blat de cartofi

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Fierbe cartofii în apă cu sare până devin moi, aproximativ 20 de minute. Topește untul.

Pasul 3:

Unge o tavă cu pereți detașabili de 23 cm diametru cu unt topit. Așază cartofii fierți în tavă, presându-i bine la bază și pe margini cu ajutorul unui pahar. Coace timp de 15 minute. Dă cașcavalul pe răzătoare.

Pasul 4:

Taie dovlecelul felii subțiri folosind lama laterală a unei răzătoare. Feliază ceapa și zdrobește usturoiul. Sotează feliile de dovlecel, ceapa și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, până când dovlecelul se înmoaie și capătă culoare. Toacă menta.

Pasul 5:

Bate împreună ouăle, smântâna, cașcavalul ras, menta, sare și piper.

Pasul 6:

Pune amestecul de dovlecel peste crusta de cartofi, apoi toarnă amestecul de ouă deasupra. Sfărâmă brânza feta peste. Coace tarta timp de aproximativ 20 de minute.

Pasul 7:

Îndepărtează cu grijă tava cu pereți detașabili după ce ai lăsat-o la răcit timp de 20 de minute.

Tips & Tricks

Învelește această tartă în folie, cu atenție, apoi congeleaz-o până la 1-2 luni. Pentru a o consuma ulterior, las-o la dezghețat în frigider, apoi încălzește-o în cuptor la 160 de grade Celsius.

Te-ar putea interesa si ...

Taco vegan

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments