Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pilaf turcesc cu doradă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță, spală și toacă mărunt ceapa și ardeii.

Pasul 2:

Într-o tigaie cu 1 lingură de ulei și puțină apă, înăbușește ceapa timp de 2-3 minute. Adaugă ardeii și încă 2-3 linguri de apă, continuând să gătești timp de 5 minute până când legumele se înmoaie.

Pasul 3:

Adaugă roșiile și lasă să dea în clocot pentru 2-3 minute. Condimentează cu sare, piper și mentă.

Pasul 4:

Adaugă bulgurul și 600 ml de apă. Amestecă și pune capacul, lăsând să fiarbă la foc mediu timp de 15-20 de minute, până când bulgurul absoarbe apa și devine fraged. Mai adaugă apă dacă este necesar.

Pasul 5:

Într-o tigaie ceramică sau antiaderentă, gătește dorada condimentată cu sare, piper și rozmarin. Taie feliile de lămâie și pune-le în interiorul doradei și în jurul ei. Adaugă cubulețul de unt și 4-5 linguri de apă. Pune capacul și gătește pe aragaz la foc potrivit pentru 12-15 minute, până când carnea este bine pătrunsă.

Pasul 6:

Servește dorada alături de pilaful turcesc.

Tips & Tricks

Pentru a ajuta un urmaș începător să consume pe cont propriu pilaful turcesc, ia o lingură de bulgur, strânge-o în palmele tale până prinde forma unei chifteluțe și las-o pe tăvița micului gurmand.

Poți înlocui untul cu ulei de măsline.

Te-ar putea interesa si ...

Taco vegan

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments