Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță legumele și toacă-le mărunt.
Pune într-o crăticioară 1 lingură de ulei și 2 linguri de apă, apoi adaugă ceapa și las-o 2 – 3 minute. Adaugă morcovul, ardeiul și ciupercile. Lasă 10 minute la foc mic, apoi închide focul.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Într-un bol, amestecă ingredientele umede, apoi adaugă-le pe cele uscate. Amestecă până când obții un aluat gros.
Adaugă ciupercile peste aluat și amestecă până se omogenizează.
Pune totul într-o tavă de chec unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Tava intră la cuptor pentru 25 de minute.
Pentru urmași începători, oferă partea dinspre exterior a checului, coaja sau taie o felie subțire și lasă-l să se bucure de ea. Pe măsură ce urmașul crește, oferă bucăți care pot fi prinse cu degetul mare și degetul arătător pentru a-l ajuta să-și dezvolte noile abilități legate de momentul mesei.