Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mortadella în ou fiert

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2:

Taie carnea aleasă cuburi și pune-le în blender. Alege fie pulpă de vită, fie cotlet de porc, fie piept de pui, dar optează pentru bucăți cu cât mai puțină grăsime.

Pasul 3:

Mixează carnea într-o pastă.

Pasul 4:

Adaugă în blender: 4 linguri de pesmet, 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de usturoi, 1/2 linguriță cuișoare măcinate, 1 linguriță nucșoară, 1 linguriță sare, 1 linguriță tarhon. Mixează din nou.

Pasul 5:

Întinde jumătate din amestec pe o foaie de copt. Așază o altă foaie deasupra și folosește sucitorul. Un baton va avea aproximativ 15 cm lungime. Poți folosi toată compoziția într-un singur baton, caz în care ar trebui să obții un rulou de aproximativ 30 cm lungime.

Pasul 6:

Așază fisticul în 3 rânduri pe lungimea batonului (fie jumătate, fie cantitatea întreagă).

Pasul 7:

Folosind hârtia de copt, rulează carnea în forma batonului. Strânge la capete bine. Înțeapă hârtia de copt pe alocuri.

Pasul 8:

Tava intră la cuptor pentru 40-45 min.

Pasul 9:

Fierbe ouăle timp de 10 minute după ce apa a dat în clocot. Taie oul pe jumătate. Așază felii de castravete murat, frunză de salată și o felie de mortadella. Presară semințe.

Tips & Tricks

Poți folosi cotlet de porc sau piept de pui. Carnea să fie fără grăsime.

Te-ar putea interesa si ...

Taco vegan

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments