Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Burgeri din quinoa cu sos surprinzător

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o oală, pune la fiert quinoa cu două părți de apă. Folosește un pahar pentru a măsura. Când apa a început să fiarbă, adaugă un capac și dă focul la mic. Așteaptă 10 minute, verifică dacă apa a fost absorbită de quinoa, apoi închide focul.

Pasul 2:

Toacă ceapa, ardeiul, morcovul și broccoli-ul. Sotează-le cu 1 linguriță de ulei de măsline pentru 3-5 minute, fără a le înmuia prea tare.

Pasul 3:

Sparge oul, bate-l cu o furculiță și amestecă-l cu legumele și quinoa scursă.

Pasul 4:

Adaugă 2 linguri cu vârf de amidon de porumb.

Pasul 5:

Amestecă pentru a se lega bine și condimentează după gust.

Pasul 6:

Formează burgeri.

Pasul 7:

Gătește pe ambele părți într-o tigaie, 7- 10 minute pe fiecare parte.

Pasul 8:

Amestecă toate ingredientele pentru sos și servește alături de burgeri.

Tips & Tricks

Pentru chifle delicioase, amestecă: 500 g făină, 7 g drojdie uscată, 10 g zahăr, 10 g sare, 1 linguriță turmeric, 1 ou, 50 g unt topit, 220 ml apă călduță. Taie bucăți din aluat mai mici decât dimensiunea chiflelor pe care îți dorești să le obții. Așază-le în tavă pe hârtie de copt și lasă-le acoperite cu un prosop pentru 45 min. Unge chiflele cu 1 ou bătut, apoi presară semințe de mac. Chiflele stau la cuptor, la 200 de grade Celsius, aproximativ 15 minute (vor deveni aurii).

Poți înlocui iaurtul grecesc din sos cu un iaurt vegan.

Te-ar putea interesa si ...

Masa ciobanului

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments