Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Labneh

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Mixează iaurtul grecesc, busuiocul și sarea într-un blender până obții o consistență lichidă.

Pasul 2:

Toarnă amestecul într-un tifon curat, acoperind un bol, și lasă iaurtul la scurs în frigider timp de 12 ore.

Pasul 3:

Într-o tavă, adaugă roșiile cherry, rozmarinul, cățeii de usturoi, sare, piper și un strop de ulei de măsline. Amestecă și coace timp de 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Pasul 4:

Pune labneh-ul pe o farfurie alături de roșiile coapte și câteva semințe de pin. Asezonează cu sare, piper și un strop de ulei de măsline.

Tips & Tricks

Busuiocul, cunoscut drept „regele ierburilor”, aduce o notă vibrantă și proaspătă în numeroase preparate, având o aromă dulce, cu accente ușoare de mentă și piper. Cu o istorie bogată, a fost venerat în diverse culturi, fiind considerat simbol al iubirii și al prosperității. În Grecia antică, se credea că busuiocul deschide porțile spre rai, iar în India este folosit în ritualuri sacre. Această plantă parfumată nu doar îmbogățește mâncărurile, de la sosuri de paste la salate și pesto, dar aduce și o notă de rafinament oricărui preparat în care este adăugată.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments