Baghetă de primăvară
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Încinge un foc mediu nici prea puternic, dar nici prea slab, deoarece carnea trebuie să se gătească în voie, să nu ardă prea repede, dar nici să fie crudă. Taie carnea felii de aproximativ 0,5cm. Aceasta trebuie sã fie la temperatura camerei, dacã este rece, riscã sã se întãreascã atunci când va intra în contact cu temperatura ridicatã.
Între timp, ocupã-te de sosul de hrean: amestecă toate ingredientele și lasă sosul minim 30 minute la frigider înainte să-l serveşti.
Unge grătarul fierbinte cu slănină sau ceapă, în funcție de ce ai la îndemână, și pune bucățile de porc la copt.
Pregătește legumele. Spală și taie dovleceii și vinetele rondele de 1-2cm, sărează-le și lasă-le la scurs într-o sită.
Întoarce carnea când începe să se rumenească, folosind cleștele sau furculița. Timpul de gătire este diferit în funcție de puterea focului, dar carnea este gătită corect dacă apeşi ușor pe ea și zeama care iese la suprafață este incoloră. Dacă este roz, mai lasã puțin pe grătar. Condimenteazã cu sare şi piper dupã ce ai luat carnea de pe grãtar.
Gătește legumele pe grătar, pe ambele părți, până se înmoaie.
Dacã nu ai foarte mare experiențã în ceea ce priveşte grãtarele, foloseşte ceafã de porc, deoarece muşchiulețul necesitã mai multã atenție. Chiar şi 2 minute în plus pot determina preparatul sã iasã prea uscat.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei