Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pârjoale moldovenești, piure înverzit și salată cu usturoi

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Înmoaie feliile de pâine în lapte, apoi amestecă toate ingredientele pentru pârjoale (excepție „pârjoale prăjite”).

Pasul 3:

Modelează pârjoalele. Dacă alegi să prăjești pârjoalele, dă fiecare bucată prin: făină, ou bătut cu puțină sare, pesmet. Încălzește o tigaie cu un strat mai gros de ulei, așteaptă să se încingă, apoi prăjește pârjoalele, fără a le înghesui, timp de 7 minute.

Pasul 4:

Pentru a le găti la cuptor, așază pârjoalele pe o tavă, stropește-le cu puțin ulei de măsline și lasă-le la cuptor aproximativ 45 de minute.

Pasul 5:

Curăță păstârnacul și usturoiul. Taie păstârnacul cuburi. Pune aceste legume la fiert în apă cât să le acopere. După ce apa a dat în clocot, lasă la fiert 12-15 minute.

Pasul 6:

Pasează legumele fierte, apoi amestecă untul, legătura de mărar tocată, sare și piper.

Pasul 7:

Taie varza și ceapa fideluță, dă morcovul, mărul și usturoiul prin răzătoare.

Pasul 8:

Amestecă toate ingredientele pentru salată. Adaugă sare și piper după gust.

Tips & Tricks

Poți înlocui laptele cu lapte  vegetal și smântâna cu iaurt de caju.

Te-ar putea interesa si ...

Taco vegan

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments