Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
Zdrobește banana cu furculița, apoi amestec-o bine cu fulgii de ovăz, laptele, untul de migdale, uleiul de cocos și mierea.
Adaugă praful de copt, scorțișoara nucile și 1/2 din cantitatea de fructe de pădure și amestecă.
Într-o tavă pune compoziția de mai sus și niveleaz-o cu o lingură. Presară deasupra fructele și fulgii de cocos. Stropește cu miere sau sirop de arțar, dacă ai optat pentru acestea.
Tava intră la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.
Textura acestui preparat, la fel ca în situația cerealelor de tip „granola” trebuie modificată atunci când este oferită urmașilor. Pentru a minimiza riscul de înec, mărunțește nucile, apoi, când preparatul este gata, zdrobește bine bucățile pentru a le evita pe cele mari și șervește-l înmuiat în lapte ori iaurt.
Poți înlocui laptele cu lapte vegetal.