Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-o oală, pune la încins cele 2 linguri de semințe de chimen în 2 linguri de ulei. Curăță ceapa.
Când semințele încep „să sară”, stinge cu aproximativ 1,5 l de apă. Adaugă ceapa întreagă și lasă la fiert aproximativ 10-12 minute.
În timpul acesta, curăță morcovii și rădăcina de pătrunjel și dă-le pe răzătoarea mare.
Strecoară supa de chimen și în zeama rămasă pune la fiert legumele date pe răzătoare. Sărează după gust.
Taie feliile de pâine în cuburi mici de aproximativ 1-2 cm. Zdrobește usturoiul.
Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul și cimbrul. Călește usturoiul 1-2 minute, până devine auriu, fără să se ardă.
Pune cuburile de pâine în tigaie și amestecă bine, astfel încât să fie acoperite uniform cu uleiul aromatizat. Condimentează cu sare și piper.
Prăjește crutoanele la foc mediu timp de 5-7 minute, amestecând ocazional, până devin aurii și crocante.
Scoate crutoanele pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei, iar când legumele sunt fierte, după aproximativ 15-20 minute, servește supa cu crutoane.
Chimenul (caraway) și chimionul (cumin) sunt două condimente cum nu se putea mai diferite. Chimenul este dulce-picant, în timp ce chimionul are un gust puțin amar. Totuși, ambele semințe au fost folosite în trecut ca remedii pentru diverse boli, inclusiv sub forma unor supe simple, precum aceasta.