Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Paste arrabiata

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline. Zdrobește usturoiul și adaugă-l în ulei. După 1 minut, adaugă roșiile, fulgii de chilli și busuiocul.

Pasul 2:

Lasă la foc mic pentru 10 minute, până când scade sosul. Condimentează după gust cu sare și piper.

Pasul 3:

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, al dente (cu 1 minut mai puțin decât timpul menționat în instrucțiuni), apoi, cu ajutorul unei spumiere, adaugă-le direct în sos și lasă-le încă 1-2 minute pentru a se întrepătrunde aromele. Completează cu o jumătate de cană din apa în care au fiert pastele pentru a obține un sos cremos.

Tips & Tricks

Conserva de roșii poate fi înlocuită cu 12-15 bucăți de roșii cherry și 2-3 linguri de pastă de tomate. Fierberea al dente se referă la metoda de gătire a pastelor până când acestea sunt gătite, dar încă ferme atunci când sunt mestecate. „Al dente” în italiană înseamnă „la dinte”, subliniind textura ideală a pastelor, care nu trebuie să fie nici prea moi, nici subgătite. Această tehnică este esențială pentru a obține paste care își mențin forma și consistența în timpul servirii, oferind o experiență culinară autentică și plăcută. Pentru a fierbe paste al dente, este important să respecți timpul de gătire indicat pe ambalaj și să guști pastele cu câteva minute înainte de final, pentru a verifica textura. Oferă astfel de paste urmașilor cu vârste mai mari și păstrează pastele moi, gătite conform timpului indicat, pentru urmașii începători.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments