Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Prăjitură Fanta

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Porneşte cuptorul la 180 de grade Celsius, căldura sus-jos.

Pasul 2:

Tapetează o tavă (23x23cm) cu hârtie de copt. Vezi pasul 1 de la cremă.

Pasul 3:

Amestecă ingredientele uscate într-un bol: 200g făină, 1 lingură cu vârf carob, 1/4 linguriță bicarbonat, praf de sare.

Pasul 4:

Amestecă separat ingredientele umede: 2 linguri sirop de arțar, 3 linguri ulei, 2 ouă, 1 linguriță vanilie, 1 linguriță oțet, 240 ml apă şi apoi adaugă amestecul peste ingredientele uscate.

Pasul 5:

Omogenizează compoziția. Aceasta va avea consistența unui aluat gros, puțin lichid. Întinde-o în tavă și dă-o la cuptor pentru 25 minute, până trece testul cu scobitoarea. Lasă la răcit.

Pasul 6:

Cu un mixer, amestecă mascarpone, crema de brânză și siropul de arțar. Toarnă peste blat, apoi lasă la frigider.

Pasul 7:

Amestecă sucul de portocale cu siropul de arțar şi amidonul într-o crăticioară şi pune-le pe plită la foc mediu, amestecând încontinuu până când se îngroaşă.

Pasul 8:

Lasă-l la răcit pentru aproximativ 15 minute (ai grijă să mai amesteci din când în când, pentru a nu se forma crustă).

Pasul 9:

Pune jeleul peste crema de brânză şi lasă totul la frigider până se întăreşte suficient pentru a putea fi tăiată, adică aproximativ 2 h.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments