Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Porneşte cuptorul la 180 de grade Celsius, căldura sus-jos.
Tapetează o tavă (23x23cm) cu hârtie de copt. Vezi pasul 1 de la cremă.
Amestecă ingredientele uscate într-un bol: 200g făină, 1 lingură cu vârf carob, 1/4 linguriță bicarbonat, praf de sare.
Amestecă separat ingredientele umede: 2 linguri sirop de arțar, 3 linguri ulei, 2 ouă, 1 linguriță vanilie, 1 linguriță oțet, 240 ml apă şi apoi adaugă amestecul peste ingredientele uscate.
Omogenizează compoziția. Aceasta va avea consistența unui aluat gros, puțin lichid. Întinde-o în tavă și dă-o la cuptor pentru 25 minute, până trece testul cu scobitoarea. Lasă la răcit.
Cu un mixer, amestecă mascarpone, crema de brânză și siropul de arțar. Toarnă peste blat, apoi lasă la frigider.
Amestecă sucul de portocale cu siropul de arțar şi amidonul într-o crăticioară şi pune-le pe plită la foc mediu, amestecând încontinuu până când se îngroaşă.
Lasă-l la răcit pentru aproximativ 15 minute (ai grijă să mai amesteci din când în când, pentru a nu se forma crustă).
Pune jeleul peste crema de brânză şi lasă totul la frigider până se întăreşte suficient pentru a putea fi tăiată, adică aproximativ 2 h.