Masa ciobanului
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pituțe: Topește untul, amestecă toate ingredientele și formează o minge netedă și omogenă.
Lasă aluatul la dospit pentru 30 minute și după împăturește-l de 3 ori. Lasă-l iar la dospit și după 30 minute împăturește-l iar de 3 ori. Acum lasă-l la dospit până își dublează volumul. Ocupă-te de ciuperci, salată și sos între timpii de dospire.
Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.
Împarte aluatul în 8-10 părți egale, formează bile și acoperă-le cu un prosop, apoi lasă-le să se odihnească 20-30 minute.
Presară puțin griș pe blat și întinde bilele de aluat în cercuri.
Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-le în cuptor pentru aproximativ 8-10 minute.
Ciuperci, sos și salată:
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Rupe ciupercile în fâșii subțiri și pune-le într-un castron mare.
Adaugă ulei de măsline, usturoi pudră, ceapă pudră, boia de ardei, piper, coriandru măcinat, sare și piper.
Amestecă bine ciupercile cu amestecul de condimente, întinde-le într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-le la cuptor timp de 10 minute.
Amestecă toate ingredientele pentru sos. Pune deoparte 3 linguri de sos.
Scoate ciupercile din cuptor și toarnă peste ele sosul, amestecând până când sunt toate acoperite.
Pune-le iar la cuptor pentru încă 8 minute pentru a se carameliza.
Dă prin răzătoare varza și morcovul și amestecă-le într-un castron cu muștar și sosul pus deoparte.
Taie pituțele pe orizontal și pune în interior, pe rând, ciupercile și salata.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei