Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Fierbe mazărea în apă cu sare, pentru aproximativ 10 minute. Stoarce lămâia și curăță avocado.
Într-un blender adaugă mazărea, cei 2 avocado, zeama de lămâie, sare și piper și mixează până obții o pastă fină.
Curăță, spală și toacă mărunt gogoșarul, ceapa și ridichea (opțional). Amestecă-le cu pasta de mazăre și potrivește de sare.
Servește pe felii de pâine prăjită, pe care le poți decora cu roșii cherry sau sâmburi de rodie.
Pentru unii, boabele de mazăre sunt doar o simplă garnitură ce dă culoare farfuriei, pentru alții, ele joacă rolul unui decor, fiind scoase cu grijă din farfurie, însă mazărea este pregătită să joace rolul principal. Bogată în fibre, proteine și glucide cu absorbție lentă, mazărea ajută la menținerea senzației de sațietate, fapt pentru care s-ar putea muta mai târziu ora mesei următoare. Proteinele din mazăre nu sunt complete, însă în combinație cu cerealele, acestea își suplinesc reciproc minusurile, devenind un aliment adecvat, în special în dietele vegetariene sau în perioada postului. Mazărea crudă conține o cantitate mare de vitamina C. De aceea, pentru a păstra cât mai mulți nutrienți, timpul de gătire este foarte scurt, în jur de 8-10 minute. De menționat este și aportul de vitamine din grupul B, în special folat, dar și de potasiu, fier, zinc și magneziu, toate având un rol important în dezvoltarea sistemului nervos și în combaterea stărilor depresive sau de iritabilitate. Mazărea este “prietena” sistemului cardiovascular, dar și a pielii și a unei digestii sănătoase.