Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Amestecă drojdia, 1 lingură de zahăr brut și 50ml lapte de cocos călduț. Lasă deoparte 10 minute.
Amestecă făina, restul de zahăr (1 lingură), uleiul de cocos, vanilia și praful de sare. Adaugă restul de lapte (75ml), apoi amestecul cu drojdie.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l să crească 45 de minute, la temperatura camerei.
Întinde aluatul în strat mai gros (aproximativ 2 cm).
Cu ajutorul unui pahar decupează gogoșile. Ele vor crește în dimensiune, astfel că nu este nevoie să fie inițial foarte mari.
Așază-le într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-le la temperatura camerei încă 10-15 minute. Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tava intră la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Când gogoșile sunt aurii, ele pot fi scoase din cuptor.
După ce s-au răcit puțin, folosește o seringă (fără ac) și umple-le cu gem prin lateralul lor.
Alternativ, le poți decora cu Sos de ciocolată și fulgi de nucă de cocos.
Savurați proaspete.