Baghetă de primăvară
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Unge cu ulei de cocos o tavă pentru brioșe sau forme destinate acestora.
Mărunțește ovăzul cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unei râșnițe.
Înmoaie ovăzul în jumătate din cantitatea de lapte, într-un castron mare, cât pregătești următoarele ingrediente.
Curăță de coajă, apoi dă-le prin blender. Răstoarnă piureul obținut în bolul cu ovăz și adaugă: zahărul, vanilia, albușurile, uleiul, a doua jumătate din cantitatea de lapte.
Separat, amestecă: făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul.
În bolul cu ingredientele umede, adaugă treptat ingredientele uscate până obții consistența aluatului de brioșe. Cantitatea de făină poate varia în funcție de dimensiunea merelor. Adaugă treptat, apoi completează cu murele proaspete.
Umple pe trei sferturi formele de brioșe și dă tava la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
Preparatele unde făina albă este înlocuită cu făina integrală nu vor avea un aspect final la fel de frumos ca atunci când folosim făina albă. Totuși, în urma rafinării, adică a procesului prin care făina albă se obține, o bună parte din nutrienți este înlăturată. Făina integrală, mai puțin procesată, are un conținut mai mare de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.
Poți înlocui laptele de migdale cu lapte vegetal, după preferințe.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei