Supă de salată, măcriș și ștevie
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală și taie fructele și amestecă-le cu scorțișoara. Dacă sunt prea umede, lasă-le
la scurs sau amestecă-le cu o lingură pesmet.
Separă ouăle. Bate albușurile spumă cu un praf de sare (începe de la viteză mică și
crește pe parcurs). Când spuma s-a format, adaugă sucul de lămâie/oțetul și zahărul,
continuând să mixezi.
Separat, amestecă gălbenușurile, uleiul de cocos și vanilia. Într-un alt bol, amestecă făina, pesmetul, praful de copt, sarea.
Adaugă gălbenușurile peste albuș, amestecând ușor cu o spatulă, pentru a păstra textura albușului.
Adaugă făina în 2/3 tranșe, amestecând ușor cu ajutorul spatulei după fiecare tură.
Verifică fructele să fie cât mai uscate înainte de a le adăuga (poți absorbi sucul cu un șervețel dacă este nevoie), apoi adaugă-le în bol, împreună cu nucile râșnite dacă ai optat pentru ele.
Răstoarnă aluatul într-o tavă (poate fi o tavă rotundă de 21-26cm în funcție de cât de înaltă vrei să fie prăjitura). Tava intră la cuptor, la 170 de grade Celsius, pentru 50 minute sau până trece testul scobitorii.
Poți folosi o combinație de fructe roșii: cireșe, vișine, zmeură, căpșuni.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei