Paste cu dovlecel, roșii și caju
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Durata Preparare: 1 ora 30 minute
Amestecă drojdia, făina, zahărul și sarea. Adaugă uleiul. Treptat, adaugă apa călduță.
Aluatul va fi foarte lipicios și destul de lichid în aparență. Continuă să îl frămânți în bol timp de 8-10 minute, trăgând dinspre margini spre mijlocul său. Dacă ai la dispoziție un loc unde este cald, acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l acolo 30 de minute. Dacă nu ai la dispoziție un astfel de loc, dă drumul la cuptor la 40 de grade Celsius timp de 5 minute. În acest timp, transferă aluatul într-un vas potrivit pentru cuptor și acoperă-l cu un prosop umed. Închide cuptorul, lasă vasul acolo 20 de minute.
Acoperă o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Răstoarnă ușor aluatul în mijlocul ei.
Unge-ți palmele cu ulei de măsline și întinde cu grijă aluatul peste întreaga tavă. Acesta ar trebui să aibă 2cm înălțime.
Apasă aluatul cu degetele pentru a-i da forma bine cunoscută, adaugă toppingurile alese (cu cât mai grele, cu atât mai greu va crește), stropește cu ulei de măsline din belșug și sare de Himalaya.
Tava intră în cuptorul rece, pe care îl pornești atunci la 200 de grade Celsius, căldură sus-jos. Așteaptă până se rumenește (30min).
Dacă folosești drojdie proaspătă, amestecă drojdia, zahărul, o parte din apă și lasă deoparte 10 minute înainte de a continua.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei