Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Păstrăv la cuptor cu sos de lămâie și piure de cartof dulce

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2:

Curăță și spală bine peștii. Pune-i pe o tavă cu hârtie de copt și condimentează cu sare, piper, cimbru, rozmarin și opțional fulgi chilli. Dă la cuptor pentru aproximativ 15-17 minute. La jumătatea timpului, întoarce peștii.

Pasul 3:

Stoarce lâmâia. Topește la foc mic 50g unt și încorporează treptat sucul de lămâie, cât cuprinde sosul. Adaugă sare și piper.

Pasul 4:

Decojește cartofii, apoi taie-i cuburi și pune-i la fiert până devin moi, aproximativ 10-15 minute. După ce au fiert, folosește un zdrobitor pentru a-i transforma în piure. Adaugă unt, ghimbir, boia, o linguriță de pătrunjel tocat și sare după gust. Dacă preferi piureul cu o consistență mai lichidă, adaugă puțin lapte.

Pasul 5:

Servește păstrăvul alături de piure și sosul de lămâie.

Tips & Tricks

Peștele poate fi refuzat de cei mici nu atât din cauza gustului, cât din cauza texturii. Folosește sosuri pentru a da o textură mai cremoasă peștelui, ușor de gestionat.

Te-ar putea interesa si ...

Inele de ceapă

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments