Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Chifteluțe de somon la cuptor, piure și ketchup

Durata Preparare: 30 minute

Ingrediente:

Semințe de in - 2 linguri
Somon - 400 grame
Fulgii de ovăz - 50 grame
Pătrunjel - 1 legătură
Ceapă - 1 bucăți
Usturoi - 1/2 lingurițe
Sare
Mărar - 1 linguri
Suc de lămâie - 2 linguri
Ulei de floarea soarelui - 2 linguri
Suc de roșii - 100 mililitri
Miere - 1 lingurițe
Oțet de mere - 1 lingurițe
Oregano - 1/2 lingurițe
Usturoi - 1/4 lingurițe
Cartofi - 4 bucăți
Lapte de cocos - 80 mililitri

Pași:

Pasul 1

Hidratează semințele de in în 5 linguri de apă, pentru aproximativ 10 minute.

Pasul 2

Între timp, încălzește într-o oală ingredientele pentru ketchup (suc de roșii, miere, oțet, oregano, usturoi, sare, piper). Când sosul de roșii a început să fiarbă, închide focul și lasă deoparte.

Pasul 3

Amestecă-le cu somonul, ovăzul, pătrunjelul, ceapa, usturoiul, sarea, mărarul, sucul de lămâie, uleiul. Formează biluțele, cu mâinile umede.

Pasul 4

Gătește-le la cuptor, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație, aproximativ 15 minute.

Pasul 5

Curăță cartofii de coajă și taie-i cuburi mici. Lasă-i la fiert în apă cât să îi acopere. Când aceștia sunt moi, amestecă restul ingredientelor pentru piure și pasează bine.

Tips & Tricks

Pentru piure, alege lapte de cocos gras (cel din conservă). În cazul în care gustul nucii de cocos nu este pe placul vostru, înlocuiește cu 80ml lapte de migdale.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments