Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

„Smântână” din ovăz fără gluten

Durata Preparare: Peste noapte

Ingrediente:

Semințe de floarea-soarelui - 100 grame
Fulgii de ovăz - 125 grame
Apă - 700 mililitri
Sare

Pași:

Pasul 1

Într-un castron, pune apă cât să acopere semințele de floarea-soarelui. Separat, adaugă apă peste fulgii de ovăz cât să fie și aceștia acoperiți. Lasă ingredientele la hidratat peste noapte.

Pasul 2

Într-un blender încăpător, mixează semințele de floarea-soarelui. Adaugă fulgii de ovăz, mixează din nou. Continuă să mixezi, completând cu cantitatea de apă (700ml), adăugată treptat.

Pasul 3

Folosind o sită deasă sau o pânză pentru filtrat laptele, scurge lichidul obținut.

Pasul 4

Pune lichidul la fiert, la foc mic, amestecând des. Lichidul se va îngroșa treptat, până când va căpăta consistența iaurtului de băut. Amestecă sarea în preparat.

Pasul 5

Toarnă „smântâna” obținută în borcane de sticlă și las-o la răcit. Ulterior, aceasta poate fi depozitată la frigider pentru până la 5 zile.

Tips & Tricks

În cazul în care nucile au fost introduse în dietă și nu au fost constatate alergii în acest sens, poți folosi: 200g fulgi de ovăz fără gluten, 200g nuci, 1l apă pentru această rețetă. Textura preparatului devine mai solidă odată depozitată la frigider. Poți adăuga miere (+1an), pastă de curmale sau gem pentru un rezultat dulce. Folosește „smântâna” în: ciorbe, tocănițe, sosuri, lasagna, terciuri, prăjituri, papanași.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments