Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tocăniță de praz cu mămăliguță

Durata Preparare: 45 minute

Ingrediente:

Mălai - 240 grame
Apă - 1200 mililitri
Sare - 1 lingurițe
Praz - 2 fir
Ceapă verde - 2 fir
Ulei de măsline - grame
Ardei kapia - 1 bucăți
Conservă de roșii bucăți - 200 grame
Sare
Piper
Cimbru - grame
Ciuperci brune - 100 grame
Leurdă - 1 legătură

Pași:

Pasul 1

Pune apa la fiert. Când aceasta a început să fiarbă, dă focul la mic, adaugă sarea și mălaiul în ploaie, amestecând. În
funcție de tipul mălaiului folosit, dar și consistența pe care o dorești, poți adăuga încă o treime de cănă de mălai.

Pasul 2

După ce mămăliga a fiert, umple pe jumătate 3 boluri.

Pasul 3

Curăță și toacă mărunt legumele.

Pasul 4

Gătește în apă cu puțin ulei de măsline ceapa, prazul și ardeiul kapia, până se înmoaie. Adaugă ciupercile feliate dacă ai optat pentru ele. Lasă-le câteva minute să se gătească. Condimentează cu sare, piper, cimbru.

Pasul 5

Adaugă roșiile cuburi și lasă la foc mic până începe să scadă. Opțional, spre final, adaugă frunzele tocate de leurdă.

Pasul 6

Răstoarnă mămăliga din boluri pe câte o farfurie. Cu ajutorul unei linguri, scoate mijlocul acesteia. Umple-l apoi cu
tocănița de praz. Poți decora cu puțin parmezan dat prin răzătoare.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments