Paste cu dovlecel, roșii și caju
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Durata Preparare: 1 ora 45 minute
Curăță guliile cu ajutorul unui peeler și scoate interiorul acestora, lăsând pereții groși de aproximativ 1cm. Păstrează
interiorul lor într-un castron.
Călește ceapa tocată mărunt timp de 2 minute, adaugă orezul, lasă încă 2-3 minute, apoi închide focul.
Într-un bol, amestecă oul, carnea, orezul, sare, piper, jumătate din mărarul tocat.
Într-o oală care se poate da și la cuptor, pune pe fund bucățile scoase din gulii. Așază deasupra guliile (și mini sarmalele).
Adaugă apă până la jumătatea guliilor și pune la fiert cu capac, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 45 minute.
Separat, pune 30g unt la foc mic. După ce s-a topit, încorporează 30g făină. Toarnă apoi laptele încet, timp în care
amesteci bine pentru a nu se forma cocoloașe. Lasă la fiert 3-4 minute, amestecând continuu. Adăugă apoi smântâna, mărarul, sarea, piperul și mai lasă 2-3 minute pe foc.
Când compoziția din gulii e fiartă, adaugă sosul de mărar peste și dă la cuptorul încins la 200 de grade Celsius
pentru aproximativ 20 minute, până se rumenesțe frumos compoziția.
Poți păstra frunzele late ale guliilor, să le opărești 3 minute, apoi să adaugi o lingură din compoziția cu orez, să le rulezi. Lasă-le la fiert odată cu guliile, apoi la cuptor și vei obține câteva sarmale care completează preparatul.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei