Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Gulii umplute și sos de mărar

Durata Preparare: 1 ora 45 minute

Ingrediente:

Gulii - 5 bucăți
Carne tocată vită și porc - 300 grame
Orez - 50 grame
Ceapă - 1 bucăți
Ouă - 1 bucăți
Sare
Piper
Mărar - 1 legatura
Unt - 30 grame
Făină - 30 grame
Lapte - 300 mililitri
Smântână - 100 grame

Pași:

Pasul 1

Curăță guliile cu ajutorul unui peeler și scoate interiorul acestora, lăsând pereții groși de aproximativ 1cm. Păstrează
interiorul lor într-un castron.

Pasul 2

Călește ceapa tocată mărunt timp de 2 minute, adaugă orezul, lasă încă 2-3 minute, apoi închide focul.

Pasul 3

Într-un bol, amestecă oul, carnea, orezul, sare, piper, jumătate din mărarul tocat.

Pasul 4

Într-o oală care se poate da și la cuptor, pune pe fund bucățile scoase din gulii. Așază deasupra guliile (și mini sarmalele).

Pasul 5

Adaugă apă până la jumătatea guliilor și pune la fiert cu capac, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 45 minute.

Pasul 6

Separat, pune 30g unt la foc mic. După ce s-a topit, încorporează 30g făină. Toarnă apoi laptele încet, timp în care
amesteci bine pentru a nu se forma cocoloașe. Lasă la fiert 3-4 minute, amestecând continuu. Adăugă apoi smântâna, mărarul, sarea, piperul și mai lasă 2-3 minute pe foc.

Pasul 7

Când compoziția din gulii e fiartă, adaugă sosul de mărar peste și dă la cuptorul încins la 200 de grade Celsius
pentru aproximativ 20 minute, până se rumenesțe frumos compoziția.

Tips & Tricks

Poți păstra frunzele late ale guliilor, să le opărești 3 minute, apoi să adaugi o lingură din compoziția cu orez, să le rulezi. Lasă-le la fiert odată cu guliile, apoi la cuptor și vei obține câteva sarmale care completează preparatul.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments